Twój koszyk jest pusty. Dodaj produkty i rozpocznij zakupy.
Wygląda na to, że JavaScript jest wyłączony w twojej przeglądarce. Musisz mieć uruchomioną obsługę JavaScript w przeglądarce, żeby korzystać z tej witryny.
Produkt został dodany do koszyka
Rezerwujemy dla Ciebie wizytę. Prosimy o cierpliwość.
Twoja wizyta została zarezerwowana
Wystąpił błąd podczas rezerwacji wizyty. Prosimy spróbować ponownie po odświeżeniu strony.
Zamówione badanie możesz zrealizować spokojnie w ciagu 3 miesięcy od dnia zamówienia.
Po złożeniu zamówienia możesz bez obaw zmienić placówkę w której zostanie przeprowadzone badanie.
Nie musisz wcześniej umawiać badania, wystarczy, że przyjdziesz i podasz w recepcji nr zamówienia.
Badanie stężenia kwasu mlekowego jest jednym z kryteriów rozpoznania kwasicy mleczanowej, która może doprowadzić do śpiączki mleczanowej występującej u chorych na cukrzyce.
Kwas mlekowy jest produktem oddychania beztlenowego, a jego podwyższony poziom stanowi przyczynę tzw. kwasicy mleczanowej, występującej np. w cukrzycy, u osób we wstrząsie lub z zastoinową niewydolnością serca oraz przy zatruciu alkoholem etylowym, metylowym, tlenkiem węgla, cyjankami, salicylanami. Oznaczanie mleczanów znalazło zastosowanie w diagnozowaniu wrodzonych wad metabolicznych oraz w monitorowaniu treningów sportowych.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Regulaminem serwisu. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi (Polityka cookies).